måndag 29 december 2008

Del 4

Erland la på och kastade mobilen på soffan, hoppade ur långkalsonerna i farten, stannade vid datorn och knäppte på lite musik och fortsatte ut till badrummet. Tog en snabbdusch, tvätta håret struntade han i. Medans han metodiskt arbeta handduken över den frusna och blöta kroppen så hörde han att nån gammal KSMB dänga hade gått igång. "DU SÄLJER, FÖRNEDRAS. JAG KÖÖÖÖPER OCH RUUUNKAR!" vrålade han med nånstanns i början där han fortfarande kom ihåg texten.

Bekymmer väntade honom i kalsongpåsen som stod på golvet i sovrummet. Den var tom. Inte för att det hörde till ovanligheterna att det var på just det viset men Erland blev ändå lite besviken. Hittills hade ju hans 1.5 första timmar på dagen i alla fall varit helt okej. Han rotade runt på golvet och hittade ett par kalsonger som han inte mindes att han hade haft på sig sen han tvättade sisst, dem fick duga. Resten av kläderna rotade han fram ur "garderoben", som var mer en kartong under sängen än något annat egentligen.

Han lämnade lägenheten i god tid och han hade inte haft brottom i vilket fall som helst, Tobbe var alltid sen. Solen lyste ute på gatan, det var hyffsat varmt men det var inte riktigt shorts och tshirt varmt än, ett gäng riktigt feta kråkor hade hittade en halv falafel som det tydligen var helt omöjligt att dela med sig av. Det var ganska ovanligt att Erland gick utanför dörren så här tidigt en ledig morgon men det var rätt länge sen han och Tobbe faktiskt gjorde nått annat än supa och härja tillsammans, det skulle bli skönt att bara sitta och ta det lugnt och samtala lite om vart och hur det skulle supa och härja kommande kväll. Erland genade över lekparken som han och de andra hade lyckats elda upp en nyårsafton för länge sen efter en liten fadäs med doseringen i en hembyggd supersmällare. Erland var fortfarande efter alla år lite nervös för att någon skulle komma på att han hade varit inblandad i det, men det gjorde inte så mycket det var mest ett roligt minne och nått man kunde berätta på fester för att verka lite så där "tokig och ball", som att man hade varit med om något i livet i alla fall.

Han svängde in på Ica för att köpa cigg och något att dricka. Gamal påskmust som blivit över lite för länge i kyldisken och som reades ut billigt blev perfekt. Det var ganska lång kö till kassan och Erland snappade åt sig en Expressen för att kunna bläddra i lite i kön. Han hatade att det fortfarande skrevs om honom. Det hade visserligen inte gått mer än en vecka och nyheten sålde väll fortfarande lösnummer, men Erland tyckte att man lika gärna kunde ha struntat i att skriva något alls.

"Nej men hej på dig Erland!" hörde han hur nån sa bakom honom.
Han vände sig och såg den absolut sissta personen han ville se i hela världen "Jävla förbannade jävla skitäckliga djurjävel" tänkte han för sig själv.
"Jo, jag hörde om dina bravader, Stort grattis får man väll lov att säga. Vi är alla jättestolta över dig och pratar mycket om dig ska du veta".

1 kommentar:

  1. Meh! Vad händer sen då? Vad står det i tidningen?

    SvaraRadera